東海大學美術系TUNGHAI UNIVERSITY DEPARTMENT OF FINE ARTS-新訊與活動-學生動態-2019月津港燈節點亮美術系學生的創新表現

2019月津港燈節點亮美術系學生的創新表現

• 日期 : 2019-02-15
  • 分類 : 學生動態
【2019月津港燈節「隨光。呼吸」作品介紹】

作品名稱 | 陪你去看流星雨 Go to see the meteor with you
創作作者 | 大體工作室 / 張程鈞、張文堅、林煜崚、林煜崇 Big body studio/ Chang chen-chung.Cheong man-kin.Lin yuleng.Lin yu-chung
指導老師 | 段存真 Tuan Tsun Chen
學校名稱 | 東海大學美術系 The Department of Visual Art, Tunghai University
作品位置 | 巷弄燈區No.27作品 / 王爺巷

(照片來源/月津港燈節 yuejin lantern festival粉絲專頁)

作品介紹 |
月津港彎曲的外型像掉落凡間的月亮,而得了月津港的美名,而月亮身旁怎麼能沒有星星呢,你說要看星星,我就讓星星掉下來給你看,於是我做了這件作品,讓流星劃過天際的美成為永恆,落在地上成為最美的寶石,福星來到鹽水,為我們帶來新氣象。

The curved shape of Yuejin Port is like the moon falling to the mortal world, therefore, it has the name Yuejin Port.However,how can there be no stars beside the moon . You said that you want to see the stars,then I let the stars fall for you.So I made this piece, let the beauty of the meteor across the sky become eternal, falling on the ground to become the most beautiful gem.The lucky star coming to Yanshui brings us a new look.